Ik hou van appels |
50834
post-template-default,single,single-post,postid-50834,single-format-standard,cookies-not-set,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,paspartu_enabled,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
 

Ik hou van appels

Ik hou van appels

Ik kom er rond vooruit: ik ben een Apple-fan. Ik ben niet zo erg dat ik in de rij ga liggen voor de nieuwste iPhone, maar ik hou gewoon van de Apple-producten.

 

Mac en Windows vergelijken is letterlijk appels met peren vergelijken. Ik werk heel fijn met een Mac omdat het voor mij heel intuïtief werkt. Ik begrijp gewoon hoe het werkt, in tegenstelling tot het voor mij onbegrijpelijke Windows. Ik heb blijkbaar Apple-DNA, ik begrijp waar ik dingen moet zoeken en hoe het werkt.  Ik ben echt heel gelukkig met mijn MacBook Pro. Wat een geweldig ding.

 

Ik heb dat ook met smartphones. Ik heb van alles gehad voor ik toch maar mijn eerste iPhone kocht. Wat een zaligheid, ik kan daar gewoon mee omgaan! Ik heb een Samsung gehad en ik snapte daar gewoon niets van. En Samsung-fans, dat ligt echt aan mij hoor haha.

 

Ik heb het grote geluk dat ik ook op mijn werk een iMac mag gebruiken. Thuis heb ik ook nog een wat oudere iMac staan. Voor de backups heb ik een AirPort staan en ook hebben we Apple TV. Het koppelt allemaal moeiteloos met elkaar. Letterlijk Plug & Play. En ik ben echt niet goed met stekkers en snoeren, dus dat wil wel wat zeggen.

 

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat ik nooit meer met iets anders wil werken. Wat ik er wel bij moet zeggen dat een Mac gewoon verreweg het beste werkt als je vormgever bent of iets dergelijks. Voor “gewoon” kantoorwerk heb je eigenlijk geen Mac nodig. En in principe kun je ook met een gewone PC met Photoshop en Indesign werken. Ik vind het alleen allemaal wat minder soepel gaan, op een Mac werk ik gewoon het fijnst.

 

Het enige dat ik echt een groot nadeel vindt, is dat gare iTunes. Dat is echt een rotprogramma. Ik ben echt niet dom, maar ik snap daar echt heel weinig van. Dus negeer ik dat gewoon maar helemaal…

 

En ja, alles van Apple is duur. En spaar ik dus gewoon maar wat langer door. Want ik vind het de prijs meer dan waard. Als je dat niet vindt? Dan koop je gewoon wat anders. Ieder zijn ding. En mijn ding is een appeltje. Ik hou er gewoon van!

Tags:
No Comments

Post a Comment

7 + 6 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.